Saturday, 6 November 2010

Buat Keputusan/ Dapat Keputusan..kui3...



salam...wooot3x..................=)))
kabare..wes suwi orak nulis nang blog iki
wes keset..harhar(speaking jawa ni..)
lamanya x tulis entry kt blog ni...
almaklumlah, musim2 exam cmni, mmg eden buek2 lupo kat blog....konon2 fokus exam ngan paper la kan...hikhik......

hmmm....ttbe rase nk tulis tajuk ni....hihi...at the first ape yg anda2 sume terpikir ngan tajuk ni...(ha..pikir la sendiri..hak individu)*

sbnr nye, as a girl, commonly mmg slalu jer susah nak buat keputusan even bnda2 yang remeh temeh ni....dats y, if pmpuan yang jadi leader kadang2 keputusan yang diambil lebih kepada pengaruh emosi...em, itu dari sudut pandangan sy lah....
macam sy sendiri mmg kadang2 selalu jer susah nk decide tntg sesuatu perkara even ia kelihatan sgt remeh, contohnya, em nak pakai baju ape yer hari ni?....nak balik kolej hari ape yer?da kt umah ni cam malas la pulok=(...nak pergi ke tak class ni?...dan macam2 lagi lah...itu baru beberapa contoh......

itu baru keputusan2 kecik...if keputusan besar lagi la kan....dlm hidup ni kite mmg sering berdepan dalam situasi kena buat keputusan..kadang2 orang akan buat keputusan secara spontan jerrr..well, kt ukm ni..sy sampai amek subjek "Kemahiran Membuat Keputusan"..ye la..konon2 dapat la membantu...tapi bile da belajar bnda ni, rase macam owhhh.. macam susah nak praktikkan jer...ape bnda kaedah weighted ranking la...decision trees la..n ape bnda ntah lagi...

Yang slalu sy buat ialah ikut gerak hati(intuisi)...n if da susah sgt, minta petunjuk Yang EsA....^^, tapi kan if kite bermasalah nak buat keputusan berkaitan hati dan perasaaannn, cmne tu???...wahhh..tangkap feeeelllingggss la plak kan...gtew....ye la...selalu je konpius, lagi2 if suke timbulkan byk persoalan...mean dat we r not confidence...(macam sy la ni,kui3x)

KONPIUSKAH AKU?

huhu,mugkin umur yg belum cukup matang kowt..tu yg selalu konfius jer.....tetibe plak cite pasal ni kan...x de lah...actually as human, mmg kite mesti membuat keputusan untuk kepentingan diri, dan masa depan..bukan apa, tersilap percaturan, kita mungkin akan menyesal...tapi keputusan2 yang diambil ni lah, yang memberikan kita pengalaman dan meluaskan pengetahuan.............setiap perkara itu kan ada hikmahnya..

tapi bgimana pulak dengan "Dapat Keputusan"...adui...ckp pasal ni terigt exam...ye la, bile result exam nk kuar, abes kecut sume badan...rase sakit perut, dll...sume jadi cam x tentu arah kan..risau la konon...bese la tu....ok lah, smpi sini jer dulu..sy exam pun x abes lagi ni, for subjek Kemahiran Membuat Keputusan dan Pendapat Publik on 11-12 nov 2010..hehe, ade plak mase i tulis kt blog ni..ok, da...salam..smuge kite semua dapat keputusan/ result yg gempak..insyaallah=)

4 comments:

  1. glemmmer akak mamah....ade blog...huhuhu

    ReplyDelete
  2. hahaha...bru nk update la mizzbutterfly..before ni ade pun, cam x de jer....kui3....

    ReplyDelete