Monday, 12 March 2012

~apabila diriku ber latihan industri~

Assalamualaikum w.b.t. .....................woahh, finally..gotcha!! dapat pun nk update entri..haha( nada teruja smbil eyelashes berkelip2)....Over!!~ nwei...ni online pun dekat pc ofis.....selamba kodok je neh...

Emm.. diam tak diam, dah masuk minggu ke-4 sy berlatihan industri di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Putrajaya, presint 2....fuhh~...panjang sungguh name kementerian ni......alhamdulillah....so far, sume pun ok dan baek-baek aje=), banyak benda yang saya belajar time kelas/kuliah dulu yg quite similar dengan apa yang saya kena lakukan sekarang...practically it more to planning and organizing program....well, orang kate, dunia baru la kononnye...ni 1st time buat praktikal taw, fuhh,..everybody has their own first time kan**...

Obviously, memang banyak perbezaan mase zaman kampus dan zaman bekerja(praktikal)...since sy tengah praktikal ni, tetibe teringat time buat part time keje kat DSA alliance dulu..balik-balik keje, rase macam nikmat sangat dapat baring atas katil yang berbantal dan bertilam empuk...kalau buleh nak baring je, tak payah buat ape-ape..hua3x..and this time, bile dah praktikal macam ni jugaklah perasaan yang dialami..


ni lah KPDNKK ....

Kalau dulu..zaman duduk di kampus, jadual tu tak fix sgt........... yela, kelas bukan hari-hari pukul 8 abes pukul 5 macam office hour tu... nak dipendekkan cerite, sebenanrnya jadi student ni lah banyak MASA, yang mana kita boleh melakukan pelbagai aktiviti...cume NAK or TAK NAK je...
time ni lah buleh nak aktif berpersatuan ke, kelab ke, aktiviti kolej ke, or wat so ever lah...in fact, jadi student kat kampus tu, senang sikit nak adjust mase....

contoh: kalau kite ade date or appoinment ke, sume tu bergantung pada jadual kelas yang x de lah padat sesangat...dan biasanya kelas/kuliah paling lama pun 3 jam...lazimnya juga, dalam 1 hari kelas bukannya full sgt...kalau full pun mesti ade gap mase, dan kalau full pun bukannya hari-hari..dalam seminggu tu mesti ade mase yg banyak rehatnya..kan3x ???? ni based on my experience as a student @Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan..tak tahu lah, kalau fakulti lain..bak kate saya, belajar time U ni memang lepak & rilex, berbanding time matrik, or sekolah...(tak tahu lah pandangan anda semua)..=)

TAPI, bile dalam dunia pekerjaan ni,i learned that kite kena banyak bekejar & cube berkompromi dengan mase...yup!! a lot of things we have to do..lagi-lagi as a women...ni blum lagi kalau dah berumah tangga dan beranak pinak, ouchh....=DD...(ayat over!)..


muka penat stress ngantok..
hehe
tapi stay kat putrajaya ni, best lah jugak kadang-kadang...



Okeh, dari segi PENAT pulak,..hmmm..rasenye, time jadi student..penat tu memang lah ade..tapi sepenat mane pun, tetap bertenaga lagi untuk berjimba-jimba....tetap gagah lagi untuk tdow lewat, tetap gigih lagi beronline dan berpesbuk or ape2 je la..asalkan berlaman sosial..ahahaha...............NAMUN....bile time praktikal ni, dengan adanya kekangan-kekangan tertentu, maka senarionya telah berubah...=PP...penat jadi student dengan penat bekerja memang lain... sekarang ni, pantang dapat letak kepala, mesti nak lena...haha.... kalau dulu, mate ni buleh tahan tak tdow sampai ke subuh...siap kalau orang ajak keluar malam-malam, memang on je..tapi sekarang...pukul 9.30, mata dah layu..pukul 10 dah masuk bilik, pukul 10.30 tengok-tengok handset & msj2, then antara 10.30 ke pukul 11, da buleh goal!!!!!!!!!!!!!!!! TDOWW...........hee

and taw tak.. one thing, yang saya memang teringin buat time penat jadi student (dengan aktiviti, tesis dan eseimen yang berlambak) dengan penat berlatihan industri ialah:


tarrrrrrrraaaaaa!!!

.........SPA........

yeahhh...memang teringin sangat nak ber'spa'...sangat osem kowt, dengan adenya orang urut, belai,...ha..!!sure afte tu rase cool, segar bugar cergas cerdas!!!.. tapi hajat ini tak kesampaian lagi........**..
nampak gaye kena kumpul duit bagi berkepuk-kepuk dulu kowttt.....

Okelah..sampai sini dulu...till meet again..
~ADIOS, tener ciudad a todos....papai..as slm..~



best nyer lah if dapat ber 'SPA'..hewww

No comments:

Post a Comment