Sunday, 29 May 2011

ceritera dihujung minggu~

as slm...breep3x...mengupdate blog kdg2 bikin gue fening kefale tahu x?? dok pikir2, "mende lah eden nk nulis neh ha..." huhu..
ok..guys..pekabo??c-hat?everything ok?? hehe...saje arini nk update blog before buat my task...konon2 nk dpt kan mode la gamaknye..kui3..

well,minggu lps ari kames i go back home..weweeee...bes, tp ttbe kan line tenet x de....errrrrrr....mmg ting tong gak la tyme tuh...yolah, da bese sgt beronline...ttbe x dpt online....rse cam x logik jerr...blup!!!tp x pe, afte tu..ari sabtu, tenet da bley connect balik...=)

aku, internet & lappy yg mmg akrab, korang pun sma kan?haha

hmm....okeh, konon2 balik ni nk release lahh coz kames pagi tu, i jmpa my penyelia tesis, then ttbe ati rse nk balik gak ptg tuh, even plan asal nk balik jmaat pg..bile da kt umah, mcm2 la plan nk buat....konon2 nk buat triffle, tp smpi da balik ukm smula x buat2 gak...attoyaii.....brg2 yg da dibeli pd akhir bulan 4 lalu, still ade...(tp koktel n kek nye x de, kne beli)...last2, malas pya pasal,x jadik gak plan ni......hua3x....tp, 2 tin jagung yg dibeli akhir bulan 4 lalu juga, telah berjaya ku gunakan..hihihi..hmm...buat bubur jagung jer....tu pun sodap...

hmm, taw x??ptg kames tu kan...mak eden ttbe terkejut beruk..(eh, x cam beruk pun...mak eden totap cantek^^), bila mane die bc paper harian metro, menyatakan rumah salah seorang penduduk jalan kebun, telah hangus terbakor...rupe2 nye, org tu kire kwn baek mak & abah, lg pun die org lama kt jalan kebun(my hometown=)..umur Embah Aton tu(umah yg terbako), da cecah 83 sumthing la..mmg da veteran..,..ptg sabtu , i ngan mak gi dtg melawat Embah Aton...huhu, terkesima daku melihat semangat dan kekuatan embah ini...semuge die diberi kekuatan dlm menjalani khdpn..huk3x..(touching sudeh**)

..ok..pengakihiran ceghiter ku bg minggu ini, ialah weekend ku yg berakhir dgn teman mak lg, kali ni gi kenduri kawen, ngeee....u noe bebbbbb, naek moto jahhhh...jgn x taw...pki da lawo2, tp naek moto,aissshh....kne la btulkan make up balik...kih3x...kidding jahh..pstu kan, ade la sorang membe mak ni tya..(i x igt sape la...huhu)..die ckp, "eh, wak kok naek motor....kereta nye mane" actually, org tu ckp jowo, tp i da translate kan....then, ,mak pun ckp..."hm, die ni x reti bwa kete lg..naek moto je la jawabnye".........adesssss..terbakor gak, i dongar...x pe mak...mak rilex dulu...ni tgh berusaha kobar2 ni, nk dpt kan lesen....doa kan suksess yeahh...=))... i'allah dis wik i akn start class memandu...wuwuww....emangnya, minggu ni byk bnda nk buat...muge2 dpt lalui dgn baek dan lancar...amin.....kite bc doa ni sma2:

اللّهُمَّ لا سَهْلا إِلا مَا جَعَلْتَهُ سَهْلا وَأَنْتَ

تَجْعَلُ الْحَزْنَ إِذَا شِيئْتَ سَهْلا

“Ya Allah! Tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikannya mudah. Dan Engkau dapat jadikan susah itu mudah, apabila Engkaumenghendakinya”


hehe, peneman emak=)

ok, smpi cni dulu..dada..as slm=]

2 comments:

  1. fathin gundut!!! ehehe.(:

    ReplyDelete
  2. wiwie gendut..ahaha..lama x gune dat word...mish u la babe**

    ReplyDelete